Romance en thriller in één

SaliReads 23 september 2025
Een groep vrienden maakt een tocht door de bergen van de Italiaanse Alpen en dit eindigt op traumatische manier wanneer twee van hen om het leven komen. Jakob is één van die vrienden en hij moet zijn droom om deel te nemen aan de Olympische spelen gedag zeggen als hij door de plaatselijke politie te horen krijgt dat hij het land niet mag verlaten.

Aurora heeft geen toekomst plannen en leeft een bijna nomadisch leven met haar camperbus en hond Alabaster. Dan krijgt ze een telefoontje die haar onbezorgde levenstijl op zijn kop zet. Haar zus Emilia is dood en ze neemt zich voor om erachter te komen wat er op de berg gebeurd is.

Aurora en Jakob zijn door datzelfde noodlottige gebeurtenis verbonden zonder dat ze dat weten. Hun connectie spat van de pagina's en ze vallen hard voor elkaar.
Naast hun liefdesverhaal speelt ook het mysterie van wat er nou precies is gebeurd en zijn er personages die andere belangen hebben. Tussen de hoofdstukken door zitten audioberichten die je als lezer nog meer laten afvragen wie welke rol heeft in het verhaal.
Het boek leest op momenten als een thriller en op andere als een romance. De combinatie van beide genres zal niet elke lezer aanspreken, maar ik kon het zeker waarderen. Het einde kwam voor mij niet helemaal als verassing, het bevestigde mijn vermoedens en ik kijk nu al uit naar het volgende boek.

Meer recensies van SaliReads

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!