Romance tussen de sterren
Ik mocht dit boek als digitaal recensie exemplaar ontvangen en dit is wat ik ervan vond.
Celian is een levensgenieter die geen vast plan heeft. Hij laat zich leiden door zijn gevoel en de sterren.
Nova is tegenovergesteld, ze heeft plannen, lijstjes, schema's en een doel voor ogen.
Ze lijken niets gemeen te hebben op hun passie voor het heelal na. De sterren, hemellichamen en sterrenstelsels is waar ze beiden van jongs af aan door gefascineerd zijn. Aan elkaar hebben ze altijd een hekel gehad en ze vermijden elkaar dan ook het liefst.
Dan ontdekt Nova op een avond dat Celian stiekem 's avonds de sterrenwacht binnengaat om vanuit het observatorium naar de sterren te kijken. Zij werkt bij het observatorium en hij verzint een smoes waarom hij daar is. Die smoes is het begin van een samenwerking waar ze beiden niet op zitten te wachten maar precies blijkt wat ze nodig hebben. Tegenpolen trekken elkaar uiteindelijk aan.
Door een misverstand gaan ze beiden hun eigenlijk weg en lijkt de liefde voor het heelal de enige liefde te zijn die ze delen.
Met een kleine 240 pagina's ben je zo door het verhaal heen ondanks dat er nog best veel gebeurd. De auteurs hebben elk een personage voor hun rekening genomen en elk hoofdstuk is geschreven vanuit het perspectief van Nova of Celian.
Persoonlijk vond ik het personage Nova frustrerend. Het zijn volwassen personages maar de keuzes die ze maakten lazen veel jonger. Miscommunicatie als trope is bij mij geen favoriet, vooral niet als het oudere karakters zijn.
De ontwikkeling die ze als stel doormaken is wel weer mooi uitgewerkt. Ze leren van elkaar en leren dat dromen kunnen veranderen naarmate je ouder wordt.
Wat ik ook heel knap gedaan vond waren alle verwijzingen naar sterren en het sterrenstelsel vertaald naar hoe zij elkaar zagen.
Voor mij een fijne read voor tussendoor, een romance tussen de sterren.
Voor mij een fijne read voor tussendoor, een romance tussen de sterren.