Zon, zee en een volwassen romance
Recencie exemplaar:
Totaal overboord neemt je mee op een luxe cruise door de Caribbean. Hoewel ik zelf nog nooit op een cruiseschip ben geweest, bracht de auteur de setting tot leven. Je hoort het ruisen van de zee en voelt de vakantievibes bijna letterlijk van het papier spatten.
De dynamiek tussen Hope en Felix is vanaf bladzijde één leuk en grappig. Wat dit boek interessant maakt is dat de hoofdpersonages echte volwassenen zijn. Ze hebben allebei hun eigen bagage, en ondanks de humoristische toon van het boek wordt daar heel respectvol mee omgegaan. Hun "cruise fling" leest oprecht, ze wonen aan verschillende kanten van de oceaan (Londen vs. New York), dus waarom niet genieten van het moment?
Het verhaal wordt wisselend verteld vanuit Hope en Felix, wat je een goede blik geeft in wat er in hun hoofden omgaat. Wanneer hun fantastische trip omslaat in een situatie waarin ze elkaar niet kunnen luchten of zien, maar wél op elkaar aangewezen zijn om thuis te komen, wordt het pas echt interessant. Gestrand in een prachtige omgeving met iemand waar je ver weg van wilt zijn.
Het verhaal is heel filmisch geschreven, ik zag het tijdens het lezen als een moderne romcom voor me afspelen. Zelfs de third act break-up, waar ik niet dol op ben, was hier verrassend goed uitgewerkt.
Wat ik verder ook heel goed vond is dat Hope en Felix elkaar weliswaar nieuwe inzichten geven, maar dat hun persoonlijke ontwikkeling een individueel proces blijft. Ze zijn niet afhankelijk van elkaar om te groeien, ze doen het zelf.
De hilarische zussen van Felix waren leuke bijpersonages. Voeg alles bij elkaar en je hebt een boek dat grappig, lief en romantisch is, maar ook een mooie diepere laag heeft.
Het is grappig en vlot geschreven en heeft genoeg diepgang om je echt bij het verhaal betrokken te houden. Een aanrader als je houdt van een romcom met volwassen personages