Rauw en Indrukwekkend
Indrukwekkend en rauw geschreven verhaal over de gevolgen die keuzes kunnen hebben.
Cora en haar dochter Maia zijn onderweg om haar pasgeboren zoon aan te geven bij de gemeente en een naam voor hem te kiezen. Ze twijfelt tussen 3 namen. Bear, de naam die haar dochter bedacht heeft. Julian, de naam die ze zelf mooi vindt. Gordon, om de traditie van haar mans familie in ere te houden waarbij de zoons vernoemd worden naar hun vader.
Cora wordt echter mishandeld door haar man en beseft dat welke keuze ze ook maakt het uiteindelijke gevolgen voor haar en Maia zal hebben.
Als lezer volg je de drie verhaallijnen van Bear, Julian en Gordon over de periode van 1987 tot 2022. Alle actualiteiten die in deze periode plaatsvonden komen ook voorbij en zijn heel knap verweven door de verhaallijnen heen.
Van 1987 tot 2022 komen ook de verhaallijnen van Cora en Maia voorbij. De naam die gekozen wordt heeft ook invloed op hun levens gehad. De sprongen in de tijd vragen erom je aandacht bij het verhaal te houden, maar geven ook zoveel meer diepgang aan de personages.
De gebeurtenissen zijn rauw geschreven. Ik heb momenten met ingehouden adem gezeten, tranen gelaten, hoop gehad en ongeloof over de wreedheid die een mens kan hebben.
Dit verhaal is fictie, maar wat er beschreven wordt is voor heel veel vrouwen dagelijkse waarheid. Het is een heftig verhaal over pijn en tweede kansen. Verwacht geen luchtige roman, daarom zeker niet voor elke lezer. Het is echter wel een verhaal waar je dagen later nog aan zult denken.