Advertentie

Simpel is een nieuw kookboek van de Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi. Hij is bekend van zijn succesvolle kookboeken: Plenty en Jeruzalem thuiskoks. Voor Simpel werkte hij samen met Tara Wigley en Esme Howarth.

De makers van het kookboek Simpel hebben allen een andere visie op wat simpel koken nu eigenlijk inhoudelijk voor ze betekent. Zo vindt de een koken simpel als er binnen 20 minuten een complete maaltijd op tafel kan staan. Terwijl een ander zweert bij een bewerkelijke, maar goed georganiseerde voorbereiding zodat de maaltijd bij de komst van gasten toch snel en simpel op tafel gezet kan worden. Alle te bedenken manieren van simpel koken komen in dit zeer bruikbare kookboek aan bod.

Om als lezer en thuiskok vlot die recepten te vinden die het beste bij je passen is er gewerkt met kleur in het boek. Zo staat bijvoorbeeld de kleur geel in het boek symbool voor gerechten waarbij maximaal tien ingrediënten zijn gebruikt. En wordt groen aangeduid dat het hier gaat om gerechten die je grotendeels van tevoren kunt bereiden. Een prima uitleg hierover is voorin het boek te vinden.

Er staan maar liefst 140 recepten in Simpel. Het boek start met flink wat aangename brunchsuggesties. Maak bijvoorbeeld eens je eigen Portobello’s of maisbrood. Aansluitend recepten met rauwe groenten, gevolgd door een hoofdstuk dat het grootste deel van het boek in beslag neemt: Kooksuggesties met gare groenten.

Het boek heeft juist door de eenvoud een luxueuze uitstraling, het chique leeslint maakt het geheel compleet. Al bladerend stuit je bovendien met regelmaat op de mooiste sfeerfoto’s van smaakvol ogende gerechten. Je krijgt direct zin om zelf aan de slag te gaan. Naast de eerdergenoemde hoofdstukken zijn er in het boek ook nog flink wat recepten te vinden met rijst, granen en peulvruchten, noedels en pasta, vlees, vis en desserts. Voor iedere smaak of keuken is er meer dan genoeg te vinden in het boek.

Het kookboek Simpel sluit passend af met eenvoudige maaltijdsuggesties waarbij verwezen wordt naar de eerder besproken recepten uit het boek. Hoewel je naar sommige ingrediënten misschien even moet zoeken zijn de meeste producten gewoon in iedere plaatselijke supermarkt te vinden. Achterin het boek is er nog een uitgebreide uitleg te ontdekken over de minder bekende ingrediënten die bij de gerechten gebruikt worden, waaronder sumak, rozenharissa en za’atar. Simpel is een goeddoordacht kookboek dat bruikbaar is in iedere keuken. Zowel voor de startende thuiskok als de doorgewinterde ervaren kok is Simpel een aanrader.

Meer recensies lezen? Neem eens een kijkje op indeboekenkast.com

Reacties op: Voor iedere smaak of keuken

39
Simpel - Yotam Ottolenghi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners