Advertentie
Plenty

Plenty

29
Gelezen 34 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 10 Favoriet 4 Recensies 2
Culinair Artikelen 4 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.
Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties.
Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Genre
Culinair
Vegetarische kookboeken
Oorspronkelijke titel
Plenty. Groente genoeg om heel lekker te koken
Vertaald door
Hennie Franssen-Seebregts
Illustraties
Jonathan Lovekin
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
Laatste editie
23 februari 2011
ISBN
9789059563797
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Genie

door: Mariska Blok 1 like
Ottolenghi is een groot genie wat mij betreft. Wat hij met groenten voor elkaar speelt is je reinste magie. Geweldige recepten. Soms wat bewerkelijk maar naar mate je meer à la ottolenghi kookt, heb je de ingrediënten vaak wel in huis. En.... De beloning van de inspanning is groot. Verrukkelijke...

Mijn top 3 boeken

door: Ansuya Lalay 1 like
Zelfs als niet vegetariër mis je niks. Niet alleen lekkere dingen, maar ook leuk om uit te koken. Wel alle beschrijving volgen van recepten, geen shortcuts nemen (1x gedaan nooit meer) Want geheid dat het niet smaakt. Wat ik zo leuk vind aan dit boek dat het met pure passie word beschreven en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook