De bewaring
“De bewaring” is de debuutroman van Yael van der Wouden. Het boek is vertaalt vanuit het Engels met als oorspronkelijke titel: The Safekeep.
Het verhaal speelt zich in de jaren zestig af en bestaat uit drie delen.
We maken kennis met Isabel. Na het overlijden van haar ouders, heeft ze besloten om in haar ouderlijk huis te blijven wonen. Isabel heeft twee broers waarmee het contact vrij moeizaam verloopt. Haar broer Louis moet voor zijn werk een langere tijd weg. Op zijn verzoek komt zijn vriendin Eva tijdelijk bij Isabel wonen.
Isabel heeft hier veel moeite mee, vooral wanneer er spullen uit haar huis beginnen te verdwijnen.
In het tweede deel staat het verhaal van Eva centraal. Hierin wordt belicht hoe Eva de periode dat ze bij Isabel inwoont beleeft. Daarnaast wordt er ingegaan op hoe Eva het contact met Isabel ervaart.
In het derde deel van het boek krijg je aan de hand van een dagboek antwoord op de belangrijkste onderdelen van het verhaal. In dit deel van het boek komen alle lijnen samen tot een afgerond einde.
De schrijfstijl van de auteur sprak mij persoonlijk niet aan. Hoewel er mooie zinnen in het verhaal zitten, worden in veel zinnen woorden niet afgemaakt. Op den duur begon mij dit echt te vervelen. Het verhaal las hierdoor niet fijn. De personages worden wispelturig neergezet en missen diepgang. Hierdoor ervaarde ik tijdens het lezen geen connectie met hen. Tijdens het verhaal wordt je overladen met irrelevante informatie. Op sommige momenten deed dit echt af aan het verhaal. Vooral deel twee bestond veel uit herhaling waardoor ik de interesse in het verhaal volledig kwijt was. Ik vond het geen fijn verhaal om te lezen.
Ik had gehoopt op een andere leeservaring. Ik denk wel dat er potentie in het verhaal zit en dat als sommige dingen anders waren uitgewerkt het verhaal beter tot zijn recht gekomen was.
@dasmag Bedankt dat ik een van de 350 vooruitexemplaren heb mogen ontvangen.
Het verhaal speelt zich in de jaren zestig af en bestaat uit drie delen.
@dasmag Bedankt dat ik een van de 350 vooruitexemplaren heb mogen ontvangen.