Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Een groepssessie met Am

Saskia1174 02 maart 2026
"De waarheid is dat ik wil verklaren waarom ik hier zit, waarom ik hier mijn tijd verdoe door te luisteren naar het gezwam van die andere gestoorden."

Door de titel had ik al gewaarschuwd moeten zijn maar toch werd ik door de gekte meegesleurd. Daardoor heb ik in het begin ook geworsteld met het verhaal tot ik mij realiseerde dat ik gewoon moest meegaan met wat Am probeert te vertellen.
Tijdens een groepssessie met ander patiënten neemt Am die nergens heen ging de lezer mee in haar verhaal. Ze heeft haast om het te vertellen want na de groepssessie is het namelijk bezoekuur en ze is overtuigd dat moeder langs komt. En haar moeder zou daar moeten zitten in die kring, niet Am.
In haar monoloog wordt ze af en toe onderbroken door haar medepatiënten en die momenten gaven mij als lezer wat lucht. Hoe dichter we bij het bezoekuur komen hoe dringender en hoger het tempo van Am wordt.

Emma van Hooff dirigeert het verhaal op een poëtische en beeldende manier als een muziekstuk. Dit verhaal bleef nog lang in mijn hoofd nagalmen nadat ik het uit had, want wie is er nou eigenlijk gek?

Dank aan de Club van Echte Lezers voor het recensieexemplaar.

Meer recensies van Saskia1174

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.