Small town cosy fantasy

seih 23 augustus 2025
Deze recensie is geschreven voor de Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Ik wil HarperCollins hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar!

Het verhaal:
Als Saphira haar oma overlijdt, krijgt ze als enige familielid de erfenis. Ze besluit om daarmee haar belofte aan haar grootmoeder te houden en opent daarmee haar droom: het baby dragon café. Het lijkt haar geweldig als er een plek is waar mensen naartoe mogen met hun baby draken. Dat blijkt alleen meer problemen te veroorzaken dan Saphira in eerste instantie verwacht had en als een baby draak het espresso apparaat laat smelten lijkt haar droom voorbij, totdat Aiden om de hoek komt.

Mijn recensie:
In deze small town cosy fantasy staat de romantiek tussen Aiden en Saphira voorop. Het café vormt het toneel en hoewel er momenten zijn dat het verhaal zich daar afspeelt en de problemen groter lijken te worden, zijn ze alweer vrij snel opgelost. Alles blijft oppervlakkig en op zich past dat bij cosy fantasy, maar het is wel iets waar je bij stil moet staan voordat je aan dit verhaal begint.
Het grootste gedeelte van het boek speelt zich af rondom de gevoelens van Saphira en Aiden en over hoe ze dat vooral niet naar elkaar toe durven uit te spreken, terwijl de hints overduidelijk zijn. Dit boek kan met recht een slow burn genoemd worden, op sommige momenten voor mij als lezer zelfs pijnlijk traag. Ik vond het persoonlijk iets over de top allemaal, maar als je van een slow burn houdt dan kan het zeker in de smaak vallen.
De schrijfstijl heb ik als heel prettig om te lezen ervaren, maar voor mij had het woordgebruik afwisselender mogen zijn. Ze hebben het heel veel over baby draken, tintelingen, hartkloppingen, etc. Het is uitdagend om te variëren, maar ik denk dat er hier meer uit te halen was.
Het is leuk om te zien hoe de personages zich ontwikkelen en naar elkaar toe groeien. Ze leren duidelijk van elkaar en ook de ontwikkeling van Sparky, de baby draak, wordt daarin meegenomen. Dat vind ik erg leuk gedaan!
Al met al is het dus een small town cosy fantasy waarbij het café het toneel vormt, maar de romantiek tussen Saphira en Aiden de hoofdrol heeft. Voor mij was het net even te weinig plot en teveel gezwijmel over elkaar gecombineerd met te weinig communicatie, maar als je houdt van bijvoorbeeld de dream harbor serie dan kan het zeker wat voor je zijn.

Meer recensies van seih