Een langzame betovering in een rijke wereld
Het verhaal:
Dit tweede deel van de serie volgt Brielle, een novice uit het Thornbrook klooster. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en speelt zich volledig af vanuit Brielles perspectief. Hoewel dit een tweede deel is, is dit het eerste deel vanuit Brielles oogpunt.
Alle vier de delen van de serie hebben een ander personage in de hoofdrol. De hoofdpersoon uit het eerste deel wordt benoemd, maar niet uitgebreid. Er zitten kleine spoilers in het boek wat betreft deel één en er wordt wel een beetje uitgegaan van voorkennis, maar naar mijn idee is deel twee los te lezen indien gewenst.
De recensie:
Brielle is een interessant personage. Ze is een behoorlijk contrast vergeleken met de vorige hoofdpersoon (Wren) uit deel één, maar dat vind ik erg leuk. Karaktertrekken, tikken, angsten en emoties worden duidelijk neergezet, waardoor Brielle een achtbaan van emoties, gevoelens en trekjes is. Wat ik jammer vond was dat ze erg bleef hangen in het piekeren en haar gevoelens, daardoor duurde het lang voordat er iets van progressie in haar ontwikkeling kwam. Gelukkig werd dat op het einde helemaal goed gemaakt.
In het eerste deel had ik al kennis gemaakt met Zephyrus. Daar zaten erg mooie aanwijzingen in rondom zijn persoonlijkheid en complexe geschiedenis! Het is gaaf om te zien hoe de gekwelde god tot leven komt in dit deel. Ik denk dat het zijn verhaal goed recht heeft gedaan.
Het verhaal leest prima weg qua schrijfstijl. Wel merkte ik dat ik er vaak uit was, omdat de stukken rondom het plot nogal lang waren. Alles voelde wel relevant genoeg, maar ik vroeg mij regelmatig af of het net niet iets scherper/compacter had gekund. Iets meer to the point had het verhaal naar mijn idee goed gedaan.
Wat ik onwijs goed vond, net als in het eerste deel, waren de levendige beschrijvingen. De kleuren en geuren spatten van de pagina’s af. Het is echt een boek wat je naar de lente toebrengt, wat wel zo toepasselijk is met de rol die de Brenger van de Lente vervult.
Dit boek voegt weer een stuk toe aan de wereld van de vier windstreken. Het heeft wat aandachtspunten en het mistte daardoor het verslavende gevoel dat ik in deel één wel ervoer, maar al met al heb ik genoten. Brielle, Harper en Zephyrus worden door mij gemist. Hopelijk vangen we hier en daar wat glimpen van ze op in het derde deel. Daar kijk ik naar uit en ik zal deze dan ook zeker in huis halen!