Een heerlijke feelgood met diepgang
Namens uitgeverij Luitingh Sijthoff en Zin in Feelgood mocht ik Rozengeur en regenwater; het nieuwste boek van Daniëlle van Helden, lezen en recenseren, waarvoor dank.
Rozengeur en regenwater is een heerlijke feelgood met diepgang.
Rozengeur en regenwater is het eerste boek wat ik van Danielle heb gelezen, maar één ding is zeker; ik ben fan!
Danielle heeft in dit verhaal een mooie mix gemaakt tussen een luchtige feelgood, maar wist ook met wat zwaardere onderwerpen toch de diepgang in het verhaal te brengen.
De hoofdpersoon, Romee, heeft alopecia (haaruitval).
Danielle heeft dit onderwerp op een fijne en respectvolle manier in het verhaal geplaatst, en ik merkte dat ze er echt onderzoek naar heeft gedaan en niet zomaar iets in het verhaal heeft gebracht.
Door de ziekte alopecia in het verhaal te brengen wist Danielle ook mooi te verwoorden hoe belangrijk zelfacceptatie is, en dat echte schoonheid van binnen zit.
Het verhaal is in een chronologische volgorde geschreven. De tijdssprongen paste precies in het verhaal.
Doordat Danielle ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, dus waaronder ook de volkstuin, erg gedetailleerd beschreef voelde het in combinatie met de chronologische volgorde ook erg levendig aan.
Verder vond ik dat de personages zeer realistisch beschreven zijn. Ze bevinden zich in diverse situaties, welke wellicht voor vele herkenbaar zullen zijn. Vanaf het eerste moment zaten de personages in mijn hart. Oke, om Thom heb ik nog even getwijfeld, maar dat kwam uiteindelijk ook goed
Bedankt Danielle, LS Uitgeverij en Zin in Feelgood.
Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!
Rozengeur en regenwater is een heerlijke feelgood met diepgang.
De hoofdpersoon, Romee, heeft alopecia (haaruitval).
Bedankt Danielle, LS Uitgeverij en Zin in Feelgood.
Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!