Een prins, een strijder en een prinses

Een barbaarse prins verovert het kasteel en de stad die ze haar thuis noemt, en neemt haar, de bastaard dochter, van de koning als zijn gevangene.

Terwijl Isolda iedereen kwijt is waar ze van hield, probeert ze zich staande te houden in de vreselijke situatie waarin ze terecht is gekomen na de dood van haar familie.

Maar kan ze trouw blijven aan haar koninkrijk als de dominante prins en zijn beangstigende vriend meer van haar willen dan alleen haar kennis?

“Als dat bedoeld was als een belediging, dan miste het zijn doel. Isolda voelde niets dan trots voor de vrouwen van haar land.” Rosemary Hart en Victoria Flora

De ruige prins van Rosemary Hart en Victoria Flora is het eerste deel van de vierdelige dark romance serie Cymrion.

Rosemary Hart en Victoria Flora nemen je mee in het verhaal met een historische vibe, een wrede oorlog en gecompliceerde verhoudingen. Alhoewel het verhaal voor mijn gevoel (nog) niet echt dark romance uitademt, weet ik niet of dat in de volgende delen niet alsnog zal komen. Toch zorgt het ontbreken van het echte ‘dark’ er geenszins voor dat ik niet heb genoten van het verhaal. De ruige prins is nog steeds zeer de moeite van het lezen waard, omdat de auteurs wel gewoon een meeslepend en boeiend verhaal hebben neergelegd.

De wereld van Cymrion is ruig en de mannen die Isolda’s leven binnendringen zijn echte strijders. De auteurs hebben de personages goed neergezet en het is interessant om te zien hoe ze ruwheid en zachtheid weten te verenigen in een aantal personages. Daarnaast hebben ze hun vrouwelijke hoofdpersoon een scherpe geest en tong meegegeven, die toch regelmatig een lach op mijn gezicht bracht met een van haar sarcastische, goed geplaatste opmerkingen. Ik kan echt genieten van woorden en zinnen die zo gevat op papier zijn gezet.

De ruige prins is misschien niet wat je verwacht als je het puur binnen het genre beoordeelt, maar is alsnog een fijne verrassing voor iedereen die buiten dat hokje wil kijken.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks