Onherstelbaar gebroken?

Tristan heeft alles gehad en veel verloren. Hij is niet meer wie hij ooit was, en weet ook niet hoe hij dat nog kan zijn. Liever houdt hij iedereen op afstand en het maakt hem niet uit hoe onplezierig hij zich daarvoor moet gedragen.

Elizabeth is minstens zo gebroken als Tristan. Ook zij weet wat verlies is, en daardoor herkennen ze iets bij elkaar. Ze weten allebei hoe een leven volledig kan worden verbrijzeld. Maar kunnen ze elkaar ook helpen om weer heel te worden?

“Er waren genoeg dagen waarop ik me best oké voelde. Er waren ook een heleboel dagen waarop het verdriet diep vanbinnen zat en me niet vol in de maag schopte.” Brittainy Cherry

Het verleden van jou en mij van Brittainy Cherry is het eerste deel van de Elements-serie.

Dit verhaal van Brittainy Cherry is er een met een gouden randje. Het is aangrijpend en hartverscheurend mooi. Ik hou echt van dit soort verhalen waar een lach en een traan dichtbij elkaar liggen en soms zelfs door elkaar heenlopen, omdat de emoties te hevig worden. De auteur schrijft haar verhaal recht in je hart en terwijl je het tot je neemt voel je de pijn van de hoofdpersonen, maar zie je ook de hoop die diep verborgen nog aanwezig is. Ze geeft ruimte aan rouw en verwerking en laat haar personages dat ieder op hun eigen manier doen.

De verschillen tussen Elizabeth en Tristan zijn groot, maar Brittainy Cherry laat ze elkaar vinden in hun verdriet en de verlichting die ze elkaar kunnen bieden. Maar ondanks het gewicht van de onderwerpen is Het verleden tussen jou en mij niet alleen zwaar. Er zijn ook volop momenten die een lach op je gezicht brengen. De ontmoetingen tussen Elizabeth en de grumpy Tristan zijn soms ongemakkelijk grappig, en de kleine Emma brengt een vertederende lach op je gezicht. Daarnaast geven notoire roddelaars, een vriendin zonder filter en goedbedoelde bemoeizucht het verhaal op de juiste momenten nog wat extra lucht.

Het verleden tussen jou en mij is een prachtig boek over alle facetten van verlies, rouw, loslaten zonder te vergeten en het durven liefhebben.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks