It’s all in the game

De dagen tikken voorbij na de mysterieuze verdwijning van twee leerlingen van Brookwood High. Drie dagen geleden zijn Kat Pike en Peter Moon zomaar verdwenen, zonder enig spoor of iets dat hen verbindt.

Jackie houdt zich daar helemaal niet mee bezig. Eigenlijk doet ze dat met niets of niemand, behalve met haar virtuele games. Maar wanneer een onbekende app zichzelf installeert op Jackie’s telefoon, raakt ze ongewild betrokken bij de realiteit van de verdwijningen.

Ineens is Jackie de enige die Peter en Kat kan redden in de moeilijkste game die ze ooit heeft gespeeld.

“Waarom moest de wereld zo in elkaar zitten? Waarom was perfectie, zelfs in zo’n minuscuul aspect van iemands leven, zo ontiegelijk onmogelijk te bereiken?” Mel Torrefranca

Capsule van Mel Torrefranca is een spannende young adult fantasy thriller met verrassende wendingen en goed uitgedachte spelelementen.

Als ik heel eerlijk ben dan is de eerste echte wending in dit verhaal een van de weinige die ik over het algemeen niet zo heel erg leuk vind. Ik heb er altijd een beetje moeite mee en hield mijn hart vast toen ik die verhaallijn instapte. Maar ik wilde me niet laten leiden door mijn eigen vooroordelen. En toen bleek dat Mel Torrefranca hierin een heel eigen pad had gekozen werd ik steeds enthousiaster, en zat ik daardoor met veel plezier in de belevenissen van Jackie.

Het spel dat wordt gespeeld is origineel en laat je twijfelen wie, of wat, er met wie speelt. Mel Torrefranca zet drie personages samen, die op het oog helemaal niets met elkaar gemeen hebben en dat ook uitstralen als ze samen zijn. Tijdens het spel laat de auteur ze dingen over elkaar en zichzelf ontdekken en geeft ze hen de ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien, zonder dat ze hun identiteit verliezen of een onrealistische verandering ondergaan. Wat gezien de tijdlijn ook een verkeerd gevoel zou hebben gegeven.

Capsule is een verrassende thriller over de verleiding van anonimiteit, het masker van perfectie, het effect van harteloze teksten, een gevaarlijk spel en onverwachte vriendschappen.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks