Wel of geen magie?
Juniper is opgegroeid met magie. De godin Brigid heeft gezorgd dat deze al generaties lang wordt doorgegeven in haar familie. Haar moeder en zussen hebben allemaal magische krachten. Allemaal behalve Juniper.
De druk op Juniper is groot, haar hele familie wacht op de komst van haar magische krachten. Tijdens de vakantie wordt ze naar haar zus Sage gestuurd die haar moet helpen haar magie te ontdekken. De godin Brigid heeft echter een hele andere taak voor Juniper.
Ze wordt op een gevaarlijke, magische reis gestuurd die ze niet alleen kan voltooien. Maar is de hulp die ze krijgt wel voldoende om het gevaar te keren en haar magie te vinden?
“Donker water omvatte me. Weer een hap lucht. Mijn benen trapten wild in het rond om de onzichtbare kracht tegen te werken. Mijn handen vonden de ketting. Ik probeerde hem af te doen.” Emmy van Ruijven
De ketel van Brigid van Emmy van Ruijven is een young adult fantasy verhaal over het vinden van (de magie in) jezelf.
Emmy van Ruijven heeft een fantasievol verhaal geschreven dat makkelijk leest en begrijpelijk is verteld. Alhoewel ik het qua leesbeleving vooral rondom de beginleeftijd van young adult vind passen, is het leuk voor iedereen die van een magisch verhaal houdt. De ketel van Brigid bevat aansprekende personages die liefdevol zijn, maar ook alledaagse menselijke trekjes bezitten. Daar kan ik altijd wel van genieten, omdat het iets van echtheid brengt en geen perfectie eist.
De ketel van Brigid is een verhaal over verlies, loslaten, moed, vriendschap, liefde en acceptatie. Emmy van Ruijven heeft die mooie thema’s verpakt in een verhaal dat toch licht blijft. Ze heeft deze onderwerpen gedoopt in een, haast feelgoodachtig, fantasy laagje dat makkelijk invoelbaar is en hier en daar een glimlach op je gezicht brengt. De spookkat is een erg leuk extraatje voor die fijne vibe. De queeste van Juniper is goed bedacht en raakt diverse mythen en legenden aan, die het verhaal nog een beetje extra geven en compleet maken.
3½ ⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks