Tijd is relatief
Wanneer Hana haar familie’s verborgen pandjeshuis erft, had ze zich de overgang anders voorgesteld. Al op de eerste dag wordt het pand geplunderd en verdwijnt haar vader samen met een kostbare nieuwe aanwinst. Op de plek waar diepe spijt en levenskeuzes kunnen worden ingeruild is ieder item uiterst kostbaar.
De charmante natuurkundige Keishin schiet Hana te hulp en ondanks haar terughoudendheid groeien de twee naar elkaar toe. Maar de magische zoektocht is zwaar en de wereld van Hana is gevaarlijk. En alsof dat nog niet genoeg is draagt Hana een geheim bij zich dat een niet terug te draaien keuze kan onthullen.
“Ze stonden stil als standbeelden; alleen hun hoofden bewogen om elke beweging in het water te kunnen volgen. Ze keken elkaar aan, knikten en zetten de achtervolging in.” Samantha Sotto Yambao
Water Moon van Samantha Sotto Yambao is een mooie roman met mysterieuze werelden en geheimzinnige ontwikkelingen.
Het verhaal van Samantha Sotto Yambao is er een die je even op je in moet laten werken, en het duurde dan ook wel iets langer voordat ik er echt van kon genieten. In het begin werkt de geheimzinnigheid best verwarrend, maar de auteur legt voldoende ontwikkelingen in het boek die je nieuwsgierigheid opwekken en je geïnteresseerd houden. Hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe meer ik er door gegrepen werd.
In de beschrijving van de uitgever las ik dat het boek van Samantha Sotto Yambao onder de noemer healing fiction valt, en in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik nog niet eerder van dit genre had gehoord. Voor mij was het echt de flaptekst die mij overhaalde om het boek te gaan lezen, maar inmiddels wetende wat healing fiction inhoudt ga ik die zeker vaker lezen.
Water Moon plaatst reality en fantasy op een bijzondere manier naast elkaar en vooral de fantastische wereld vond ik indrukwekkend bedacht. De boeiende personages, de originele wezens en de Japanse cultuur bevinden zich onder prachtige covers en vormen al met al een heel aantrekkelijk geheel.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks