Onverwerkt verleden

sheila_hjv_inbooks 10 oktober 2025
Nadat Brigita alles kapot heeft gemaakt in haar leven, grijpt ze een laatste strohalm vast die haar de kans geeft om opnieuw te beginnen. Maar dan blijkt dat haar nieuwe baas de jongen is die haar vernietigde voordat hij haar achterliet.

Brigita weet dat ze deze kans niet kan verknoeien, maar het ongemak en de pijnlijke stiltes maken het lastig om met elkaar te werken. Als zij en Dario gedwongen zijn om samen een extravagante bruiloft te organiseren, kunnen ze elkaar niet langer negeren.

Brigita en Dario zullen hun verleden onder ogen moeten komen om verder te kunnen in het heden.

“En ik weet bijna zeker dat mijn wang nooit meer zal afkoelen. En ergens in mij komt er iets tot leven. Klein, maar warm. En alleen voor haar.” Melina Ekic

Alles wat ik heb verzwegen van Melina Ekic is een prachtige en aangrijpende roman over leven en overleven.

Wat moet het geweldig zijn om gevoel zo goed op papier te kunnen zetten. Dat je met jouw pen een wond kan creëeren die je langzaam dicht weet te schrijven. Dat je het gevoel kan vastleggen van het je niet goed genoeg voelen, van het bij je dragen van pijn en van de mogelijkheid om liefde te kunnen voelen. Het gevoel van verdriet als je je leven kapot maakt en het gevoel van het weer opkrabbelen. Het gevoel van ontdekken dat het niet gaat om hoe vaak je valt, maar om hoe vaak je weer opstaat en het gevoel van het een ander gunnen om dat ook te doen. En zelfs als je er niets van herkent zal je het voelen als Melina Ekic het schrijft.

Het was voor mij onmogelijk om niet geraakt te worden door het verhaal van Brigita en Dario. In alles wat ze meemaken, en hebben meegemaakt, ligt de pijn die ze proberen te verbergen duidelijk onder de oppervlakte en de auteur weet dat treffend over te brengen. Het feit dat Brigita het heden vertelt en Dario het verleden, voegt een extra dimensie toe die langzaamaan alles verbindt. Het zijn twee rauwe gebroken verhalen die samen een heel verhaal vormen.

Alles wat ik heb verzwegen is niet alleen een roman het is een emotie; verwoestend, helend en adembenemend.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!