Waar het hart hoort te zijn
Enna leidt een rustig leven, ze houdt van haar werk en is getrouwd met een lieve man. Maar ondanks dat ze gelukkig is, is er ook een leegte. En dan ontmoet ze hem en delen ze een kus die alles verandert.
Cyriel is getekend door het leven en door oorlog. Hij heeft Enna nodig om in zijn tijd voor verandering te zorgen. Het gaat hem enkel om die ene kus, dat is alles. Hij kan niet voor haar vallen ook al zijn ze gebondenen. Zij kan niet zijn zwakte worden.
Maar waar het lot beslist en een profetie vervuld moet worden, is je verzetten tegen liefde vrijwel onmogelijk.
“Ik wist het op het moment dat ik haar ontmoette: zij was het. Lot of niet, ik kon haar niet laten wegglippen. Van haar houden was makkelijk, maar haar houden was het zwaarste gevecht van allemaal.” Fresia Lotus
Bound by fate van Fresia Lotus is een intense dark romantasy waarin tijd vloeibaar wordt.
Fresia Lotus giet een liefdesverhaal in een flexibele vorm en neemt je daar helemaal in mee. Ze laat je juichen voor personages waar je normaal gesproken misschien aan zou twijfelen en ze laat je hopen op relaties die niet direct vanzelfsprekend zijn, maar waarvan je voelt dat ze kloppen. Haar verhaal schuurt en beweegt buiten de standaarden, precies zoals je bij dark romantasy kan verwachten en alleen accepteert omdat je weet dat het fictief is.
Het verhaal gaat vlot van start en de auteur heeft een fijne schrijfstijl. De aantrekkingskracht tussen de hoofdpersonen is voelbaar en ondanks hun age gap heb je niet het gevoel dat de personages daarin ver uit elkaar liggen. Ze zijn gelijkwaardig, zelfs in de tijd dat dat sowieso niet vanzelfsprekend was. Het is leuk dat de tijden waarin het verhaal zich afspeelt, al dan niet uit eigen ervaring, herkenbaar zijn weergegeven. Je weet direct waar je bent zonder dat dat vermeld hoeft te worden. Hetzelfde geldt voor de karakters die het verhaal vertellen, ze hebben ieder hun eigen stijl en dragen op hun eigen manier bij aan de sfeer en beleving.
Bound by fate is een verhaal over strijd, liefde en over de bestemming van het hart.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks