Een digitaal spoor
Nique is totaal gefascineerd door de YouTuber die allerlei filmpjes over treintjes, zijn kat en een stukje van zijn leven toont. Waarom ze ernaar moet blijven kijken kan ze eigenlijk niet verklaren, het is gewoonweg verslavend.
Als Nique tegen beter weten in besluit om hem te gaan zoeken, vertrouwt haar vriendin Harriet het niet. De zeer vaardige hacker besluit Nique te volgen en ondertussen verder onderzoek naar de YouTuber te doen.
Kan Harriet, Nique op tijd waarschuwen als haar zoekresultaten een gevaarlijke uitkomst tonen?
“Dan ben ik weer bang dat ik aandacht trek en kruip ik weer in mijn hoek. Sommige nachten zijn donkerder en duren langer dan alle anderen.” Heleen van den Hoven
Ontspoord van Heleen van den Hoven is een slimme thriller waarin je alert moet blijven lezen.
Heleen van den Hoven heeft geen eenvoudige materie gekozen om te vertellen, maar maakt het desondanks niet ingewikkeld om te begrijpen. Aan de hand van aansprekende omstandigheden voert ze je mee in een wereld die beangstigend genoeg, totaal niet onwerkelijk is. Soms zou je willen zeggen dat bepaalde zaken compleet onrealistisch zijn, en daar is dit er een van. Maar helaas is het digitale stuk van het verhaal maar al te goed mogelijk.
De auteur neemt gedurfde beslissingen in haar boek, en bouwt wendingen in die deels best onverwacht te noemen zijn. Ze schrijft prettig en ondanks dat ze me op een klein puntje soms een beetje verloor, snapte ik wel waarom ze dat in het verhaal heeft verwerkt. Het feit blijft dat het boek razend actueel is en haar personages goed binnen die actualiteit bewegen, terwijl ze voortdurend proberen onder de radar te blijven. Dat geeft een extra dimensie in het boek, omdat daaraan het ontheemde, verloren en onbestaande gevoel van een van de personages kan worden gehangen.
Ontspoord laat de karakters ieder op hun eigen manier zoeken en waakzaam zijn en brengt hen samen in een maatschappij waarin je je niet kan verbergen.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks