Werelden veranderen
Vevay en Caomh hebben de wereld gered, maar de profetie blijkt daarmee nog niet te zijn vervuld. Want al snel brengt een klein gouden draakje hen een nieuwe uitdaging. Vevay krijgt niet eens de kans om te onderzoeken of de Windheerser echt veranderd is.
Wanneer Vevay en Caomh zich in de drakenwereld begeven, probeert de Windheerser zijn goede kant te laten zien. Want terwijl de tweeling beangstigende draken het hoofd biedt, probeert de Windheerser op Linxuven te voorkomen dat een nare journaliste het bestaan van magische wezens bekend maakt.
Beide werelden staan op het punt voorgoed te veranderen als de boosdoeners niet worden gestopt.
“Hij is donkerder dan de rest van de omgeving. In de late schemering is hij moeilijk waar te nemen. Het is een draak die vele malen groter is …..” Rowena de Wit
De Draken van de Verandering van Rowena de Wit is het tweede deel van de Linxuven fantasy jeugdserie en het vervolg op De Witte Zee van Bliksem.
Met een opnieuw ongrijpbare maar o zo intrigerende titel werd ik ook deze keer zeer nieuwsgierig naar de betekenis ervan, omdat ik wel vermoedde dat Rowena de Wit dat in haar verhaal zou verwerken. Zelf vind ik het erg leuk dat ze zowel qua covers en qua titels niet de meest voor de hand liggende keuzes maakt, en ik hoop oprecht dat meer lezers zich laten inspireren om te onderzoeken wat ze inhouden.
De Draken van de Verandering is spannend, fantasievol en gevuld met magie en magische wezens. De hoofdrol is weggelegd voor een ondernemende en vindingrijke tweeling, die de auteur samen sterker heeft gemaakt. En onder alle spanning is dat voor mijn gevoel de boodschap van het verhaal. Als je samenwerkt kan je meer. Rowena de Wit heeft het verhaal echter niet als een les gepresenteerd. Het is in alle opzichten een jeugdboek dat leest als een trein en meerdere werelden kent.
Dit tweede deel van de Linxuven serie is boeiend geschreven, en wisselt tussen werelden en personages. De manier waarop het is ingericht houd je vast, en de manier waarop je naar het slot wordt gebracht is hopelijk een belofte voor meer.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks