Nieuwe inzichten en magische ontwikkeling
Niaro is nagenoeg volledig vernietigd door duistere magiërs en Stefan, Or en Ravhinn moeten de hoofdstad heroveren voordat de Duistere deze bereikt. Myra zit, samen met Rody, opgesloten in de Drakenvallei om de Steen der Schaduwen te leren gebruiken.
Jay is ondertussen gedwongen om met de duistere magiërs Ric en Anma de Rithische zee over te steken. Terwijl ze allemaal hun taak in het geheel proberen te vervullen, doen ze ontdekkingen die bepaalde zaken en personen in een heel ander licht zetten.
Kan iedereen het doel voor ogen houden als ze worden uitgedaagd door lastige omstandigheden en nieuwe informatie?
“Haar woede raasde door haar heen. Zijn vuurbal werd door haar gave tegengehouden. Haar magische aura was haar schild ….” M.C. Pallada
Hart vol duisternis van M.C. Pallada is het derde deel van de Sleutels van het lot fantasy serie.
Al vanaf het eerste deel ben ik fan van deze serie. M.C. Pallada heeft een uitgebreid web aan verhaallijnen, personages en magische verwikkelingen uitgedacht, die allemaal ergens naartoe leiden, soms elkaar al even ontmoeten, maar vaak nog wachten op het moment dat alles samenkomt. Voor mij draait Hart vol duisternis voor een groot deel om de groei en ontwikkeling van de personages, het vinden van hun ware (magische) potentie en het leren omgaan met die vaardigheden.
Persoonlijk hou ik heel erg van verhalen waar nieuwe krachten worden ontdekt en bestaande krachten verder worden ontwikkeld. Ik geniet van de groei en ontdekkingen en dat maakt dat ik het niet vervelend vind als de echte actie op een iets lager pitje staat. Deze is echter niet weg. M.C. Pallada laat op dat gebied nog steeds voldoende gebeuren, en weeft volop beweging door alle verhaallijnen heen. Ze geeft haar personages elk hun eigen uitdagingen en weet je bij ieder van hen te betrekken. En dat is een hele prestatie gezien de grote verscheidenheid aan karakters.
Hart vol duisternis is een heerlijk fantasy avontuur dat nog heel veel vragen overlaat voor het volgende deel. En ik kan niet wachten tot ik dat kan lezen.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks