Spannend mysterie terug in de tijd

Annette van der Plas wandelde onlangs spontaan onze boekwinkel binnen. Ze kwam even vertellen over haar nieuwste boek:

HET GEROOFDE SCHILDERIJ, het derde deel in de spannende Sunny Twins jeugdreeks.

Alle delen in de reeks:
1. De geheime schuilplaats
2. Gevaar rond de steenfabriek
3. Het geroofde schilderij

Zowel deel 1 'De geheime schuilplaats' als deel 3 'Het geroofde schilderij' van deze reeks voeren terug naar de Tweede Wereldoorlog. In het kader van 80 jaar vrijheid zijn deze boeken dan ook heel leuk om juist nu te lezen.

Suus en Niek, de Sunny Twins, gaan graag op onderzoek uit en raken daardoor verzeilt in grootse avonturen. Hun speuracties leiden naar bekende locaties hier in de regio.

Annette probeert met haar verhalen dicht bij de actuele belevingswereld van kinderen te blijven maar geeft hen ook een terugblik naar vroeger. Zo bouwen Suus en Niek in 'Gevaar rond de steenfabriek' een locatie in Minecraft na op GeoFort (wat je zelfs ook in het echt bij GeoFort Herwijnen kunt doen) en komen de Sunny Twins in 'Het geroofde schilderij' terecht op Slot Loevestein in Poederooijen, het kasteel waar Hugo de Groot vroeger in een boekenkist ontsnapte naar Gorinchem. De verhalen hebben een heel goede balans tussen heden en verleden.

De verhalen zijn makkelijk te lezen, korte hoofdstukken en met een goede spanningsopbouw wordt vlot naar een verrassende ontknoping toe geschreven. De Sunny Twins verhalen zijn dan ook perfect voor stoere helden in de leeftijd 9-12 jaar.
Elk van de verhalen is voorzien van prachtige illustraties uit de hand van Irene Berbee.

Achterin de boeken vind je ook nog enkele foto's van en aanvullende informatie over de diverse locaties uit de verhalen, welke locaties je ook echt kunt bezoeken.

Deel 3,'Het geroofde schilderij', is gebaseerd op waargebeurde feiten over de bescherming van kunstschatten uit WO2.

Heerlijk spannende avonturen waar ik graag meer over wil lezen.

Meer recensies van shirley pellikaan