De huisarts
Wanneer huisarts Inez na haar scheiding de kans krijgt om een praktijk over te nemen in haar geboortestreek, vertrekt ze samen met haar zoontje Otis naar het Zeeuwse plaatsje Diepenmeer. Haar start is veelbelovend, maar als er meerdere dorpsbewoners onder verdachte omstandigheden overlijden, wil ze weten wat er aan de hand is.
Samen met haar vaste waarnemer Thijs gaat ze op onderzoek, maar ze stuit al snel op wantrouwen en zwijgzaamheid. Het is duidelijk dat niet iedereen blij is met haar nieuwsgierigheid. Als de dreiging persoonlijk wordt, vraagt ze zich af of zij en Otis nog wel veilig zijn in het dorp...
'De huisarts' begint meteen al mysterieus en ja, dan zit je bij mij dus goed! Ik wilde hierdoor snel verder lezen. ;-)
Je maakt kennis met verschillende personages, waaronder huisarts Inez. Ze neemt de praktijk over van een andere huisarts, maar dit is dus in een heel ander plaatsje in Zeeland. Samen met haar zoon vertrekt ze naar deze locatie, haar geboortestreek.
Het lijkt allemaal prima te verlopen, maar... toch lijkt niet iedereen blij met de komst van Inez. En dan zijn er ook nog opeens verdachte overlijdens. Wat is er precies aan de hand? Toeval, of toch iets anders?
Een ander belangrijk personage is Thijs. Hij is ook werkzaam in dezelfde praktijk als Inez en de twee kunnen goed met elkaar overweg. Hij raakt ook betrokken bij de vreemde zaken en samen besluiten ze dieper in de overlijdens te duiken, maar of dit nou zo verstandig is?
Je voelt dat de sfeer steeds grimmer wordt en na een tijdje lijkt het erop dat Inez met haar zoontje zelfs niet meer veilig is. De spanning wordt goed opgebouwd en een derde verhaallijn (eentje in het verleden) maakt het ook allemaal nog interessanter!
De afwisseling in personages is heel fijn. Soms lees je ook vanuit de dader zelf, maar het wordt allemaal goed geheim gehouden. Tot het einde weet je dus eigenlijk niet met wie je te maken hebt. Top!
Ik vond dit verhaal van Inge heel erg aangenaam om te lezen en ze is zeker een auteur die ik in de gaten ga houden!
Verder wil ik @harpercollins_holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5/4,0
Beoordeling: 3,5/4,0