Domburg

Silvie Leest 01 mei 2025
Modeontwerper Tara keert voor de zomer terug naar het familielandhuis in Domburg. Als ze Olivier, haar jeugdvriend en nu een bekende talkshowpresentator, tegen het lijf loopt, lijkt niets een heerlijke zomer in de weg te staan.

Maar dan wordt het idyllische Zeeuwse stadje opgeschrikt door een reeks heftige moorden. Tara en Olivier kunnen niet anders dan op onderzoek uitgaan.

Hun zoektocht leidt hen naar de achterbuurten van Dubai, waar ze een geheim ontdekken dat al sinds de Watersnoodramp angstvallig verborgen wordt gehouden.

'Domburg' begint meteen al spannend. Er wordt namelijk een lichaam gevonden. Vervolgens ga je naar een eerder moment en leer je Tara kennen. Ze is een hele populaire modeontwerpster en komt die zomer weer terug naar het familielandhuis in Domburg.

Hier kom je ook meer te weten over haar zoontje, vader en grootmoeder. Ook komt ze haar jeugdvriend Olivier al redelijk snel tegen. Alles lijkt onschuldig en rustig te verlopen, totdat het eerste lichaam wordt gevonden. Vanaf hier neemt de spanning dan ook toe...

Er zitten ook steeds hoofdstukken tussen die zich in het jaar 1953 afspelen. Dit vond ik een interessante toevoeging, want je leest over de periode van de Watersnoodramp. Ik was heel erg benieuwd wat deze verhaallijn met die van het heden te maken zou hebben.

Dan valt er nog een dode en Tara raakt meer betrokken bij deze zaken dan dat ze gedacht had. Samen met Olivier besluit ze op onderzoek uit te gaan en deze ontwikkelingen waren ook boeiend om te lezen.

'Domburg' vond ik dan ook zeker een interessant en leuk boek om te lezen en ik vond dit weer een van de betere verhalen van Kiki, mede doordat de Watersnoodramp deze keer een rol speelde. Maar natuurlijk was ik ook heel benieuwd waarom de verschillende slachtoffers vielen en wie hierachter zat. Het plot stak zeker oké in elkaar.

Ik wil @xanderuitgevers / @heerlijkthrillerslezen heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest