Slaap zacht

Silvie Leest 20 november 2025
Een jonge vrouw wordt vermoord. De 22-jarige Elle Nugent was een van de laatsten die haar zag en ze weet wie de dader is. Maar de politie gelooft haar niet. Elle is vastbesloten om de moordenaar te pakken te krijgen en ze volgt haar verdachte, Brett, en zijn gezin.

Wanneer Brett verongelukt geven de media Elle de schuld en ze bestempelen haar als stalker. Damon, Bretts zoon, wil dat Elle boet voor wat ze zijn familie heeft aangedaan.

Jaren later begint Nell Masters eindelijk weer mensen te vertrouwen. Ze heeft een nieuwe naam, een nieuwe partner en een nieuwe vriendengroep. Dan vermoedt ze dat ze ook een nieuwe stalker heeft…

'Slaap zacht' begint met een proloog die zich in het heden afspeelt en er is meteen al iets spannends aan de hand.

Vervolgens maak je steeds sprongen van het heden naar het verleden. Je leert hier Elle kennen en ze is ergens getuige van geweest en ze probeert de politie duidelijk te maken wie de dader is. Echter wordt hier niets mee gedaan en Elle probeert zelf achter de dader aan te gaan.

Maar dan overkomt diegene iets vreselijks en iedereen vindt dat Elle daar schuldig aan is. Ook de zoon van de dader vindt dat en hij besluit wraak op haar te nemen. De hoofdstukken in het verleden gaan over de aanloop naar deze gebeurtenissen en ik vond dat erg interessante stukken.

In het heden lees je dus over Nell en het lijkt erop dat haar verleden haar nog steeds achterna zit. Ze heeft een partner en leuke vrienden, maar iemand houdt haar in de gaten. Het lijkt zo erg te worden, dat Nell voor haar eigen leven vreest, want er gebeuren steeds vreemdere dingen.

Het verhaal vond ik heel erg prettig om te lezen. De afwisseling tussen heden en verleden is fijn, maar... toen het einde naderde (en de plotwending), voelde ik toch een lichte teleurstelling. Het gaat enorm snel en gemakkelijk en ik had het misschien wat spectaculairder verwacht.

Hierdoor schommel ik een beetje in mijn beoordeling (3,5-4*), maar ik heb zeker voor 90% van het verhaal genoten, dus rond ik het naar boven af.

Ik wil @amboanthos heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest