Liefs, mama
Mackenzie Casper is een briljante student. Maar ze is vooral bekend vanwege haar moeder, een beroemde schrijfster wier duistere thrillers wereldwijd worden gelezen. Wanneer Mackenzies moeder bij een verdacht ongeluk om het leven komt, blijven de talloze fans in rouw achter.
Op de dag van de herdenkingsdienst ontvangt Mackenzie een mysterieuze brief die begint met de regels:
Wil je een geheim weten?
Liefs, mama.
Dan komt de tweede brief.
En de derde...
De inhoud van de brieven is schokkend en Mackenzie realiseert zich dat haar moeders succes gebaseerd is op sinistere geheimen en leugens die niet langer verborgen konden blijven. Blijkbaar was haar moeders roem een moord waard, maar al snel zal Mackenzie ontdekken dat er ergere dingen zijn dan moord...
Soms lees je verhalen waarvan je denkt: Wow, dit steekt echt geweldig goed in elkaar! 'Liefs, mama' is dus zo'n verhaal.
Het begint meteen met een korte, maar spannende proloog en vervolgens lees je over Mackenzie en haar hele bekende moeder. Ze is namelijk schrijfster, maar helaas is de vrouw onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen.
De herdenkingsdienst wordt druk bezocht en daar beginnen al meteen een aantal vreemde dingen. Eén van die dingen is een brief die Mackenzie vindt. Ze weet niet van wie de brief afkomstig is, maar vanaf dan begint het werkelijke verhaal...
Door middel van de brieven ga je terug in de tijd en lees je meer over het leven van Mackenzies moeder. Er blijken ontzettend veel dingen te spelen en ik vond de brieven echt een hele fijne manier om achter een heleboel geheimen te komen.
Het verhaal bestaat trouwens uit meerdere delen en vooral het tweede deel is behoorlijk schokkend. Ik vertel hier niet teveel over, maar hier zit ook een hele grote plotwending in. Het derde deel bevat er ook nog een aantal en uiteindelijk valt dus alles op zijn plek.
De hele tijd wilde ik verder lezen. Er zijn zoveel dingen aan de hand en over alles is ontzettend goed nagedacht. Het verhaal verveelde mij dan ook geen enkel moment.
'Liefs, mama' is een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb!
Wil je een geheim weten?
Liefs, mama.
Dan komt de tweede brief.
En de derde...
'Liefs, mama' is een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb!