Het geheim van de tradwife

Silvie Leest 15 november 2025
Madison March is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven. Ze brengt haar dagen door met het bakken van zuurdesembrood en het plukken van groenten uit haar moestuin, terwijl haar kinderen in de velden rondom hun boerderij in Montana spelen.

Het avondeten staat altijd op tafel wanneer haar man thuiskomt en ze eindigen hun dagen samen op de veranda, kijkend naar de zonsondergang.  Het is het leven waar iedereen van zou dromen. Alleen is het één grote leugen…

Dit verhaal begint met een inleiding waarin al meteen duidelijk wordt dat social media een grote rol speelt. Er is blijkbaar iets heftigs gebeurd, maar je weet nog niet wat er aan de hand is.

Vervolgens maak je kennis met Madison en haar gezin. Ze doet alles voor haar partner en kinderen en ze is dan ook een enorm onderdanig persoon. Zelfs zo erg dat ik steeds vol verbazing zat te lezen. Hoe kun je je als vrouw namelijk zo laten behandelen? Helaas is dit een realistisch onderwerp...

Ook lees je veel over de opvoeding van hun kinderen, iets wat ik ook ongelofelijk vond, maar tegelijkertijd weet ik dat er serieus mensen op deze manier hun kinderen opvoeden.

Er komen meerdere personages voorbij en elk heeft zo zijn eigen drama en geheimen. Er komen behoorlijk heftige onderwerpen ter sprake en ik vond het dan ook een boeiend en meeslepend verhaal. Uiteindelijk komen deze personen allemaal met elkaar in contact en ik vond het plot dan ook prima in elkaar steken.

Elk hoofdstuk begint trouwens met een comment (en de nodige hashtags) van willekeurige volgers van Madison. Dit vond ik een leuke toevoeging en ook erg realistisch, want zulke antwoorden en vragen zou je ook in het echt op Instagram of X kunnen tegenkomen.

Het verhaal heeft spannende stukken, dus het is zeker een thriller. Maar ik zou het ook als een drama kunnen omschrijven, want er zitten een aantal schrijnende stukken in. Uiteindelijk kom je dan bij het einde en begrijp je ook waar de proloog op slaat.

Ik vond dit een erg leuke kennismaking met de auteur en ik wil zeker meer van haar lezen!

Meer recensies van Silvie Leest