Lastig te plaatsen
Een sprookjesachtig verhaal van J.K. Rowling. Het verhaal doet aan als een sprookje voor kleine kinderen. Op een hele simpele manier wordt uitgelegd wat voor land Steenrijk is en op een grappige manier wordt de, niet zo snuggere, koning beschreven. Ook de vrienden van de koning worden op een kinderlijke wijze beschreven. Daarna verandert het verhaal een beetje en worden de zinnen moeilijker, krijgt het verhaal een wending en zit er een diepere betekenis in. Uiteindelijk is het verhaal ook niet meer zo gericht op jonge kinderen. Het is ook een erg lang verhaal, waar in het middenstuk niet zo heel veel gebeurd, ook het einde is erg lang.
Al met al vond ik, ondanks dat het verhaal goed in elkaar zat, het een beetje tegenvallen. Ik kan het boek niet zo goed plaatsen, is het een sprookje voor jonge kinderen, maar daar is het taalgebruik net te moeilijk voor en het verhaal te lang. Of is het meer een verhaal voor wat oudere kinderen, maar voor hen zal zeker het begin erg kinderachtig aandoen.