Wat is waar?

Snowflockie Snowflockie
7 mrt 2022

Dit is het derde deel in de sterke vrouwen trilogie van de boeken samen geschreven door Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg. Het wordt gezien als een trilogie, maar de boeken zijn geheel los van elkaar te lezen. Alle drie hebben een mysterie rond een bijzondere mythische vrouw als thema. In dit boek is het dus Maria Magdalena.
Het boek speelt zich af in verschillende landen, maar ook gewoon Leiden. Door het internationale karakter staan er veel niet-Nederlandse regels in het boek, over het algemeen staat de vertaling erachter. Het boek leest heel soepel, vaktermen worden in het verhaal verklaard.
Op de voorzijde van het boek wordt al verhuld dat een eeuwenoud manuscript gevonden wordt. Dit deed mij vrezen voor een kopie van een Dan Brown verhaal. Gelukkig hebben de schrijvers dit slim opgevat en is het geen aftreksel van een Dan Brown verhaal, maar heeft het een eigen verhaal.
In het boek worden veel feiten verweven met fictie, waardoor het voor mij lastig werd om te onderscheiden wat echt was en wat verzonnen. Maar in zijn geheel is het een redelijk geloofwaardig verhaal.

Meer recensies van Snowflockie