Ik miste de Erika / Kate formule ...
Drie mensen kunnen een geheim bewaren als twee van hen dood zijn...
Toen dokter Maggie trouwde met een zoon uit de invloedrijke familie Kendall, wist ze dat het gezin geheimen had – alle families hebben die. Maar ze had niet verwacht dat het grootste geheim zou worden bewaard door de man van wie ze hield.
Wanneer haar echtgenoot Will wordt doodgeschoten in hun huis in Londen, denkt Maggie dat hij het slachtoffer is van een fataal afgelopen inbraak. Dan vertelt de politie haar het schokkende nieuws dat Will zelf de trekker heeft overgehaald.
Na de begrafenis reist Maggie af naar hun vakantiehuis op Tišina, een klein Kroatisch eiland, om Londen te ontvluchten en Wills bezittingen op te ruimen. Daar ontdekt ze dat het ‘s zomers zo paradijselijke eiland in de winter een heel andere plek is.
De eerste standalone van Robert Bryndza is een feit! Geen Erika of Kate die met hun speurneus elke seriemoordenaar te slim af zijn maar een actie thriller over een moedige vrouw wiens man ergens verstrikt in is geraakt wat het daglicht niet mocht zien.
Eerlijk, ik miste ze ... De badass Erika die luidstampend het politiebureau binnen komt of Kate die weer eens alleen op onderzoek uitgaat. Als serie-fan ga je je hechten aan de vaste hoofdrolspelers en is het nu een beetje een duik in het onbekende. In "Stille angst" zet Bryndza een onwetende doch zeer moedige trauma arts neer die heel veel moet doormaken vooraleer ze achter de waarheid komt van wat met Will, haar echtgenoot, is gebeurd.
Deze thriller staat bol van de actie en soms vond ik het voor Robert Bryndza zijn doen een beetje veel. Ik miste wat psychologische spelletjes met een sausje gruwel waarbij je nagels het zwaar te te verduren krijgen. Het leek me een beetje op een Mission Impossible film soms. In dit boek laat de schrijver zijn gekende toverformule wat achterwege en probeert hij duidelijk iets nieuw.
Wel geeft hij goed de wanhoop weer van Maggie die in volle paniek de nacht moet doorbrengen in hun alleenstaande vakantiewoning. Je hoort de woeste zee tegen de rotsen beuken, de gierende wind die het zand op doet stuiven en Maggie haar luide hartslag ... Er is immers meer om bang voor te zijn dan enkel de storm op het eiland.
Ik las het boek in 2 dagen uit omdat een boek van deze schrijver nu eenmaal een auto-read is maar ik ben er niet helemaal ondersteboven van. Ik was blij te lezen in het dankwoord dat de achtste Erika Foster zijn volgende release is.
We kennen Robert Bryndza van 2 bestseller reeksen die bijzonder goed ontvangen werden. "Het meisje in het ijs" was zijn grote thriller doorbraak met Erika Foster in de hoofdrol.
Bedankt @boekerij en @uitgeverijlannoo voor het recensie exemplaar.
Bedankt @boekerij en @uitgeverijlannoo voor het recensie exemplaar.