Meer dan 6,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Ontroerend en sterk verhaal

staceyleest 09 mei 2023
Ik was twaalf en fietste naar huis:

Een boek dat al zo lang op mijn lijstje stond om te lezen. Toen het op Kobo Plus stond als luisterboek, ben ik er dan ook aan begonnen.

Ik was twaalf en fietste naar huis, het verhaal van de 12-jarige Sabine Dardenne die van haar fiets geplukt wordt. En 80 dagen lang gevangen werd gehouden door de stinkerd, Marc Dutroux. Een verhaal verteld door een mishandeld meisje die zo sterk was tijdens haar gevangenschap maar ook daarna. Wanneer hij ook Laetitia Delhez ook te pakken heeft, krijgt Sabine een “vriendinnetje” erbij. Maar ook geraakt de zoektocht naar Sabine in een stroomversnelling nu ook Laetitia ontvoerd werd. Want hier waren er getuigen geweest. Waardoor Sabine en Laetitia bij de gelukkige waren die het monster Marc Dutroux overleefd hebben. We gaan ook mee in het verhaal na de gevangenschap en naar het proces toe. Eveneens als het proces zelf.

Een buitengewoon verhaal verteld vanuit Sabine haar standpunt. Een verhaal die ik nog mij herinner van vroeger. Maar nu is het echt met de neus op de feiten dat je gedrukt wordt. Wat die meisjes toch allemaal mee gemaakt, ongelofelijk. Een waar monster. Echt gedetailleerd is het niet altijd, maar wat ik normaal vindt naar de slachtoffers en familie toe. En maar goed ook voor mezelf. Verschillende malen heb ik geslikt en een traantje weg gepinkt.
Waar Sabine de moed en kracht gehaald heeft, weet ik niet maar ze moet echt bijzonder sterk zijn geweest. En dan nog om alles eens neer te pennen in een boek. Amai, chapeau Sabine!! Ik denk met alles van zich af te schrijven dat dit voor haar een soort van therapie moet zijn geweest.



Reageer op deze recensie

Meer recensies van staceyleest

Gesponsord

Een Nederlander en een Française, twee talen, twee culturen. Twee werelden. Een arts en een studente kunstgeschiedenis. Louter tegenstellingen, maar één grote liefde. Groot genoeg?