Het antwoord is liefde
Ik had al veel gehoord over ‘Een cursus in wonderen’ en wat mooi dat Marianne Williamson dit in haar boek heeft verwerkt. Ik hoor het vaak om me heen, het is beter te leven in liefde dan in angst. Ja denk ik dan, dan lijkt mij ook, maar hoe doe je dat? Ik vind het bijzonder hoe ze in staat is om je duidelijk te maken dat liefde de oplossing is voor alles wat er in het leven gebeurt en ook wat er in jou gebeurt. In het boek staat veel theorie, uit ‘Een cursus in wonderen’. Deze theorie is niet altijd makkelijk te lezen vind ik. Maar door voorbeelden te geven en metaforen te gebruiken, wordt het een stuk duidelijker voor mij. In het boek worden de betekenissen van termen als liefde, God, Jezus uitgelegd en ook hoe je dit kunt zien als je niet religieus bent. Doordat ik de theorie dan beter snap, kan ik de toepassingen ook beter begrijpen en weet ik hoe ik dit kan gebruiken in mijn leven. Soms lijken dingen erg moeilijk in het leven en hoe fijn is het dan dat Marianne Williamson laat zien hoe het ook makkelijker kan. Dit doet ze ook door haar eigen ervaringen te beschrijven over hoe zij ertoe is gekomen om in haar leven liefde toe te laten. Ook voor Marianne was dit geen gemakkelijke weg en dit herken ik wel. Het is een boek wat ik vaker nog even pak, om nog eens iets terug te lezen. Of als dingen niet zo lekker lopen in relaties of op mijn werk, dan weer even een stukje te lezen wat ook alweer belangrijk is, leven in liefde!