Niet voor lezers van de Jasmijnzussen .

stefaan van mol 22 maart 2024
Marnix Peeters , de rebel van de Vlaamse Letteren. Allereerst wel dit : ik heb hard en speels genoten van de avonturen van Emma Mus (15 ). In 39 korte hoofdstukken loodst Marnix ons door de ontluikende sekslust van Emma. En hoe … In hoofdstukjes van amper 5 , 6 bladzijden beschrijft hij telkens heel leutig èn pittig één van Emma Mus haar belevenissen. Met fijne humor bovenop. En heel wat taalkundige kronkeltjes die het lezen zo fijn maken . Daarbij blijft ook de verhaallijn van het volledige boek mooi gespannen. Van het eerst avontuurtje op 14 met de dirigent van het Sint Anna koor in Zonnegem tot aan pagina 161. En ook wat hij net niet schrijft is een deel van het verhaal. Daarbij is het dan de lezer die zijn fantasie de vrije loop kan laten. En ja , een ongebreidelde fantasie heeft die Peeters wel . Waar haalt hij het ? In de Ardennen denk ik . Let wel , dit is géén boek voor poesjes ( zijn eigen woorden ) en ook niet voor lezers van de “Jasmijnzussen “ ( ook zijn woorden ) . Maar ik vond het een plezier eens een incorrect boek ( lees : not woke ) te lezen. Het fijne taalgebruik erbovenop maakt dat dit boek toch echt wel de middenmoot overstijgt. Marnix Peeters is een van de populairste Vlaamse schrijvers , maar tegelijkertijd ook de meest gevreesde. Lees dit boek en je zal weten waarom ! Ook de controverse rond het boek zal je dan ten voeten uit snappen.

Meer recensies van stefaan van mol