Terechte winnaar Hercule Poirot prijs !

stefaan van mol stefaan van mol
11 mrt 2022

Keller Brik , jonge veertiger is privédetective. Man naar mijn hart! Lust op tijd een biertje, whiskietje, houdt van het leven en Maria Marinova, zijn vriendin. Zijn leven is echter niet zo heel voorspelbaar ... Zijn assistente Gwen , een jonge dame met ietwat bizarre kledij keuze is zijn rechterhand. Ze houdt er ook onorthoxe werkwijzen op na ( ik verklap niets hoor ! ) Alle personages worden mooi beschreven en zo leren we ook alle andere " spelers in het veld" kennen. De vader van Keller , de minister-president Paul Deman , het weggelopen meisje Ellen, de " Bulgaren ", Henri Deman en zijn medestudenten / vrienden . . .. Er is ook een " heden " en " verleden " verwerkt in het boek . SPOILER ALERT .
Twee ogenschijnlijke losstaande verhaallijnen blijken uiteindelijk toch gemeenschappelijke elementen te bevatten. Meesterlijk en verrassend fris aangebracht door Wouter Dehairs . Met uiteindelijk een ontknoping die je niet verwacht . TOP ! Een terechte winnaar van de Knack Hercule Poirot prijs 2021
Een aanrader voor iedereen die een spannend boek zoekt !

Meer recensies van stefaan van mol