Intrigerend kortverhaal . Lekker tussendoortje.
Een “ kortverhaal” , eens iets anders ….
Amper een paar figuren komen voor in dit intrigerende boekje ( alléén als eboek te verkrijgen trouwens ) . We ontmoeten eerst de jonge Odin die een rondreis doet door Bosnië. Aan het einde van zijn bezoek aan het land waar hij geboren is bezoekt hij ook het “ Genocide Memoriaal “ .
Dat denkteken staat op het (fabroeks)terrein waar vroeger heel wat mensen verzameld werden voor deportatie. Velen sneuvelden . Op diezelfde fabriekssite werd hij als boreling te vondeling gelegd.
Aan het memoriaal staat ook een mooie vrouw. Ze raken aan de praat , eerst aarzelend in het Engels. Maar als ze wat gegevens uitwisselen blijkt Leila, de dame , ook in Nederland te wonen.
Ze houden contact , worden ook sterk aangetrokken door elkaar en er onstaat een realatie.
Dan is er het een mooie heen en weer flitsen met plaatsen en gebeurtenissen , met voldoende historische feiten om er een aangenaam te lezen boek(je) van te maken. Over een heel recent stukje geschiedenis ( de jaren 1995 ) met de link naar het heden. En met een ontknoping die toch wel even nazindert.
Een leuk hebbedingetje voor de fans van Anya Niewierra , die mij met haar vorige boeken “ de Camino “ en “ het bloemenmeisje “ reeds heel wat aangename leesuren bezorgde.
Maar dit is dus letterlijk een kortverhaal , te lezen op half uur / drie kwartier. Kort maar goed.