Goed geschreven

Stephannie32 30 mei 2025
Recensie:
Frank Peters-Drenkman

Onlangs mocht ik het nieuwste boek van deze auteur lezen. Bedankt voor het toevertrouwen van dit recensie exemplaar!

Drenkman gaat over een onderzoek naar medicatie voor Alzheimer. Een medicijn dat ontwikkelt is met een zeldzaam
Soort paddestoelen die de naam Melkjuweeltjes krijgen in dit boek.
Waar in het begin lijkt dat het medicijn goed zijn werk doet en op het punt staat om
Op de markt gebracht te worden, blijkt dat meerdere proefpersonen op een mysterieuze manier aan hun einde komen.

Het boek verteld een verhaal over het ontwikkelen van een medicijn tegen Alzheimer met een basis ingrediënt melkjuweeltjes. Een pharmacy bedrijf voert schimmige experimentele proeven uit op proefpersonen. Maar Rapaille ( de
mycoloog) vertrouwd het niet en legt zijn zorgen neer bij Rik Wolters en Sandra Molenaars. Er volgt een hele hoop aan spannende gebeurtenissen die de spanningen doen stijgen.

De personages zijn stuk voor stuk tot in detail uitgewerkt waarbij de psyche en zoektocht naar jezelf en waar je vandaan komt een grote rol spelen. We volgen hoe banden sterker worden en hoe een relatie tot stand komt.

In dit boek spelen de psychés van de personages ook een grote rol waardoor dit boek meer diepgang krijgt en je al de aandacht er bij moet houden.

Peters heeft een beeldende schrijfstijl waardoor je in het verhaal zelf bijna aanwezig bent. Hij schrijft in mooie zinnen en mooie woorden. De hoofdstukken zijn afgewisseld wat korter en dan weer langer. Zodat je makkelijk doorleest aan een stuk door.

Persoonlijk vind ik dat dit boek een combinatie is van verschillende genres.
Spanning, thriller , psychische en een vleugje roman.

Voor iedereen die een goed verhaal wilt lezen en houdt van niet al te luchtige verhalen zou ik dit boek aanraden

Bedankt voor het toevertrouwen van dit pareltje. Ik heb er van genoten

Meer recensies van Stephannie32