Advertentie

De wolvin van Germania werd geschreven door MG Crow. MG Crow is het pseudoniem van Martine Pauwels. Met de wolvin van Germania schreef ze een spin off van haar ander boek Verteerd door vuur dat in 2019 uitkwam bij Brave New Books . Een boek over Antonius Agrippa Aurelius die in dit kortverhaal een niet onbelangrijke rol speelt.

Het verhaal speelt zich af in het Germania van de eerste eeuw na christus. Een stam heeft het moeilijk met de romeinse bezetting en zoekt hier dan ook een uitweg voor. Gertrude ziet in Rome de kans op een ander leven vol luxe. Ze is bereid om hiervoor zeer grote offers te maken ten opzichte van haar eigen volk. Maar of de Romeinen te vertrouwen zijn is de vraag.

Gertrude en Ansgeer, neef en nicht, vormen de basis van de personages. Waar Ansgeer alles over heeft om zijn volk te redden draait Gertrude er haar hand niet voor om om haar eigen volk te verraden. De relatie tussen beide is zeer gespannen en dat merk je duidelijk in de gebeurtenissen.
Het slot bevat één van de grootste offers die Gertrude bereid is te maken om het leven te leiden die zij wil.

Het verhaal is niet echt spannend te noemen maar is wel onderhoudend genoeg om te blijven lezen. Je stelt je iedere keer de vraag waartoe Gertrude nog toe in staat kan zijn en hoever de wraak van Ansgeer hem zal drijven.

Reacties op: Offers voor meer luxe

10
De wolvin van Germania - M.G. Crow
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker