Advertentie

Lazarus werd geschreven door Lars Kepler. Deze naam is eigenlijk de combinatie van het zweedse echtpaar Ahndoril. Samen schreven ze met Lazarus het zevende deel in de serie rond Joona Linna.
Verhaal
Het verhaal speelt zich grotendeels af in Zweden, maar neemt hier en daar eens een toevlucht naar andere europese landen. De weersomstandigheden zijn winters waardoor er hier en daar scenes beschreven worden in de sneeuw en koude.
Het verhaal splitst zich op een moment in 2delen om dan later terug samen te komen. 1Deel bevat de belevingen van Joona en het andere de zoektocht van Saga en haar collega’s naar Jurek.
In het verhaal word ook verhaald dat iedereen een breekpunt heeft om te doen wat ze normaal nooit zouden doen.
Plot
Het plot is zeer spannend en blijft dit van begin tot einde volhouden. De beschrijvingen van de acties brengen soms rillingen aan op de rug van de lezer of tranen in de ogen. De acties volgen elkaar soms in sneltempo op en op andere momenten is dan terug iets rustiger, maar er gebeurt toch nog genoeg om de aandacht vast te houden.
Iemand die graag boeken leest waarin moorden gepleegd worden is met dit boek zeker goed gediend. Zovele moorden op al die verschillende manieren en kort maar krachtig omschreven hoe ze gebeurd zijn.
Personages
De personages zijn divers. Ze zijn enorm goed omschreven qua karakter. Zo is er een bepaald karakter dat in staat is om van extreem kalm om te schakelen naar extreme agressie. Een ander karakter is dan zo inventief en snugger dat hij verder vooruit kan zien dan de anderen en hen daarbij dan ook altijd een stap voor blijft. Deze persoon, Jurek, is dan ook het middelpunt van dit boek. Alles draait eigenlijk om hem.
Het toffe is dan ook om al de andere personages te volgen terwijl ze proberen om hem die stap voor af te nemen.
Slot
Het slot is eigenlijk de afsluiting van 1verhaal maar zet ook de deur open naar een ander nieuw verhaal.
Conclusie
Een verhaal waar er niet word gekeken op een dode meer of minder. Karakters die enorm uitgewerkt zijn maar die toch nog altijd hun zwakke plekken hebben. Een boek die je als lezer enkel maar neerlegt wanneer hij uitgelezen is.

Reacties op: Een dode meer of minder , geen probleem.

1258
Lazarus - Lars Kepler
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners