Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Mooi geschreven fantasieboek

sven (JustBooks) 24 februari 2023
Marieke Pallada probeert , naast de zorg van twee kinderen, vooral te lezen en schrijven. Dat starten met schrijven startte toen Robert Jordan overleed en Marieke moest wachten op het vervolg van het epos The Wheel of Thime.
Met Steen der Schaduwen schreef ze haar eigen fantasie verhaal. Dit is het eerste deel van de reeks Sleutels van het lot. Rond de jaren 2000 startte ze met het schrijven van dit verhaal. Een verhaal dat de start moest vormen van een trilogie. Maar net vooraleer het af was gooide ze het aan de kant. In 2018 nam ze het verhaal toch terug vast om het te gaan herschrijven. Voor de financiering ervan startte ze een crowdfunding op en vond ze een plaatsje bij Zilverbron om haar oude droom waarheid te laten worden.
Het verhaal
Na een aanval op het kasteel, door hertog Mandrius, moeten kroonprinses Myra en haar twee troonbeschermers het land verlaten om niet gedood te worden. Hun magiër maakt echter een fout waardoor ze twintig jaar lang niet meer weten wie ze zijn. Wanneer gebeurtenissen ervoor zorgen dat ze hun geheugen terug krijgen moeten ze op zoek naar zichzelf en wat er van hun koninkrijk overblijft. Auradya is in verval geraakt onder het juk van Mandrius en Myra zet alles op alles om haar troon op te eisen.
Een duistere magiër ontsnapt uit de tussenwereld en komt op het pad van Myra en haar vrienden. De duistere ontvoerd Myra en haar vrienden moeten de achtervolging inzetten om op tijd te zijn om haar te redden. Anma Porfyrya verschijnt in Auradya op zijn zoektocht naar een zeer krachtig artefact, de steen der schaduwen.
Het wordt een strijd wie als eerste de steen vind, want diegene die hem in bezit heeft wordt de machtigste van allemaal.

Mijn gedacht
Het verhaal bevat een sterke start. Spannend op en top. Die spanning valt wat stil maar sluimert doorheen het verhaal om op het einde terug op dubbele sterkte los te barsten. Die mindere spanningsboog wordt perfect opgevangen door de rest van het verhaal.
Het verhaal is zeer goed te volgen. Dit vooral doordat er niet veel verhaallijnen door elkaar lopen.
Pallada speelt op ingenieuze wijze met haar personages. Zo zijn er sommige personages die naarmate het verhaal vordert langzaamaan van kamp wisselen. De personages zijn ook goed uitgewerkt om te passen binnen dit verhaal. Zo nemen ze zware verantwoordelijkheden op zich, maar groeit de band onderling op verschillende manieren.
Het einde is echt subliem. Alle verhaallijnen komen samen en de spanning is echt te snijden. Personages tonen hun echte gezichten waar niet iedereen op gerekend had. Pallada zorgt er ook wel voor dat de interesse voor een volgend deel zeker gewekt wordt.
Conclusie
Een zeer mooi geschreven fantasie boek met goed vormgegeven personages. Makkelijk te volgen en onderhoudend genoeg om de aandacht van de lezer zeker vast te houden met een einde om nieuwsgierig te worden naar de volgende delen. En volgens de auteur zou de reeks uit vijf boeken bestaan.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van sven (JustBooks)

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.