Heden en verleden blijken toch niet zoveel te verschillen.
Vergane Glorie werd geschreven door Johan Lubbers, een Amsterdammer met een voorliefde voor games en Fantasy. Vergane Glorie is zijn tweede boek. Zijn boeken verschijnen bij Uitgeverij Zilverbron.
In Vergane Glorie volgen we Anya, een vrijgevochten, jonge jaagster. Ze hecht niet veel belang aan de verhalen over de goden, totdat ze zelf visioenen over het verleden begint te krijgen. Ze ziet haar omgeving zoals het er vroeger was. Hierdoor vertrekt ze op de zielentocht, die eigenlijk enkel voor mannen bestemd is, om dichter bij haar voorouders te komen. Om antwoorden te vinden, zelfs al moet ze daarvoor diep in het land van de kannibalen reizen.
De manier van schrijven leest zeer vlot. Vooral de wisselwerking tussen heden en verleden zorgt hier voor. Er wordt ook altijd gezorgd voor een soepele overgang tussen beide tijdspannes. De omgeving is zeer goed en redelijk gedetailleerd weergegeven, alhoewel deze meestal beperkt wordt tot de directe omgeving.
De personages zijn mooi uitgewerkt. Al vanaf het begin vorm je een band met bepaalde personages. Je leeft enorm mee met hen en begrijpt hun beslissingen wel. Ze groeien ook naarmate het einde van het verhaal dichterbij komt. Doordat het verhaal ook nu en dan wisselt tussen verschillende personages heeft het verhaal een goeie dynamiek.
Een groot thema in dit boek is vooral religie. Dit is nadrukkelijk aanwezig in al de beslissingen die men neemt. De visioenen zorgen voor de link tussen heden en verleden.
Het slot is de noodzakelijke climax van het verhaal. Het verenigt als het ware heden en verleden.
Conclusie
Een rustig kabbelend verhaal, doorspekt met heden en verleden, die de lezer gemakkelijk kan meesleuren in het verhaal. Een vlotte schrijfstijl met een goeie dynamiek in het verhaal.
Conclusie