Satirische humor aan een hoog tempo, wat een verhaal…
Ik kreeg deze unieke novelle als recensie-exemplaar van Uitgeverij Calidris.
Op basis van de korte inhoud wist ik dat ik me mocht verwachten aan een humoristisch, satirisch en — zoals de cover het zo mooi zegt — “grotesk verhaal over jeugd, roddel en ontucht”.
Na het lezen bleef ik vooral achter met één grote gedachte: wat heb ik net gelezen? Het verhaal volgt Denise, maar eigenlijk voelt elk hoofdstuk als een nieuwe lading dorpsroddels over weer iemand anders. Denise wordt gezien als een problematische dochter, werknemer, vriendin… (eigenlijk vond ik haar de normaalste uit het hele boek) en in het boek leer je vooral de mensen uit haar dorp kennen. Haar moeder, haar vaak agressieve vader (please mom, divorce him!), maar ook de eigenares van een sokkenwinkel, vrouwonvriendelijke mannen, kerkgangers, …Er gebeurt vanalles en tegelijk ook helemaal niets. De korte hoofdstukken en directe zinnen lezen wel heel vlot, maar de vragen “Wat? Hoezo? Waarom?” bleven constant door mijn hoofd spoken.
Ik kan dit boek eigenlijk geen sterren geven. Ik vond het niet goed, maar ook niet slecht. Het is vooral… bijzonder. At the end of the day was het gewoon niet mijn ding. Maar daarom is het niet per se 2 sterren… Lezers die houden van satirische humor gaan hier wél hun plezier in vinden, want het is wel heel goed geschreven. Ik begrijp de insteek van het boek wel, en de rode draad doorheen elk hoofdstuk, en ook het einde sluit mooi aan bij de rest. Het is gewoon niet mijn genre.
Dankjewel aan Uitgeverij Calidris voor het e‑boek. Niet elk boek wordt een persoonlijke favoriet, maar het blijft leuk om nieuwe genres te ontdekken en mijn leescomfortzone af en toe uit te dagen.