Eindelijk dit prachtige boek gelezen!
Eindelijk ben ik aan deze boeken begonnen! Ik was al fan van de films toen ze uitkwamen, maar om een of andere reden heb ik nooit de tijd genomen om ook de boeken te lezen. Tijdens het lezen (luisteren) zag ik af en toe nog flarden van de film voor me, wat eigenlijk best leuk was. Ik voel binnenkort een film‑marathon aankomen.
Maar wat een prachtig geschreven boek. Zo beeldend, zo vol gevoel. Je voelt op elk moment hoe Katniss zich voelt, hoe de omgeving eruitziet… Zelfs zonder de films zou ik precies weten hoe het bos eruitzag, hoe Rue tussen de bloemen lag, hoe Peeta in de beek opging in zijn camouflage, de outfits, de mensen uit het Capitool — alles is zó levendig beschreven. Ik hou er echt van, wauw!
Het leukste is dat vooral de eerste film nog helder in mijn hoofd zit, waardoor de volgende boeken me waarschijnlijk nog meer zullen verrassen. Ik kan niet wachten om verder te lezen!