Gezellige historische roman met een sterk vrouwelijk hoofdpersonage!

the.belgian.bookworm the.belgian.bookworm
7 mrt 2026

Lilian Delaney werkt als boekbinder en zit een beetje vast in haar leven. Onbewust wordt ze klein gehouden door haar vader — een boekhandelaar en meneer Caxton, haar baas. Wanneer ze op een dag een verbrand boek vindt met in de kaft een vijftig jaar oude, verborgen brief die een verboden liefdesverhaal met een tragische afloop onthult, laat het mysterie haar niet meer los. Al snel blijkt dat er nog meer boeken met geheime brieven bestaan… en iemand wil ze koste wat kost in handen krijgen. Lilian beseft alleen niet hoe gevaarlijk dat wordt.

💭 De korte inhoud sprak me meteen aan, en het boek heeft die verwachtingen zeker waargemaakt. De cover vind ik prachtig — het straalt precies die gezelligheid uit die je doorheen het verhaal ook voelt. Het speelt zich af in 1901 en ik ben echt dol op die sfeer. Lilian is verrassend modern voor haar tijd: ze heeft een job, is zelfstandig, nieuwsgierig, heeft een sterke mening en is vastberaden om de waarheid achter de boeken te ontdekken. Ik vond het heel mooi hoe ze gaandeweg haar echte vrijheid vindt en echt geniet van het vormgeven van haar eigen leven. Ik was zeker ook fan van de romantiek die verweven werd doorheen het verhaal. De spanning kwam bij mij dan weer iets minder binnen. “De man met de bolhoed” bezorgde me geen koude rillingen. Maar zodra de plot zich begon te ontvouwen, bloeide het verhaal prachtig open. Het einde was hartverwarmend — ik heb er echt van genoten!

Dankjewel Luitingh‑Sijthoff voor dit mooie boek! 📚💛

Meer recensies van the.belgian.bookworm