Hou je van Gossip Girl meets Pretty Little Liars meets sekte? Dan is De Goldens absoluut een boek voor jou!

the.belgian.bookworm 13 december 2025
Deze YA-thriller is het debuut van Lauren Wilson, en geloof me: dit debuut blijft hangen!

“Hoe ver zullen ze gaan voor haar?”

Chloe begint vol verwachtingen aan haar droomuniversiteit, maar al snel blijkt het studentenleven minder rooskleurig. Haar kamergenoten zijn afstandelijk en vrienden maken lukt nauwelijks. Tot ze Clara ontmoet: een prachtige, rijke influencer waar iedereen bij wil horen. Clara neemt Chloe onder haar vleugels en al snel zijn ze onafscheidelijk.

Chloe verhuist naar Clara’s gigantische huis en wordt meegezogen in een wereld van feesten, glamour en decadentie. Geruchten over Clara doen de ronde, maar Chloe negeert ze. Wanneer Clara steeds meer meisjes uitnodigt om in de villa te wonen – die eerder trouwe volgelingen dan vriendinnen lijken – beginnen er toch barstjes te ontstaan. Chloe’s èchte vriendinnen van buiten proberen Chloe te waarschuwen, maar ze is volledig in de ban van Clara. Tot een feest uit de hand loopt en Chloe de waarheid niet langer kan ontkennen…

Wat een sterk debuut! Het is geen klassieke bloedstollende thriller, maar de psychologische spanning vond ik fantastisch. Op sommige momenten begreep ik niet dat Chloe Clara zo blindelings bleef volgen, maar tegelijk voelde haar onzekerheid en hunkering naar vriendschap en ‘ergens bijhoren’ heel herkenbaar. De sekte-vibes waren een geweldige toevoeging en de beeldende schrijfstijl vanuit Chloe’s perspectief maakte het verhaal extra meeslepend.

Dankjewel Harper Collins voor dit prachtige recensie-exemplaar!

Meer recensies van the.belgian.bookworm