Ideaal voor de true crime fans! Een inkijkje in de wereld van dit mysterieuze beroep

the.belgian.bookworm 25 december 2025
Als grote true crime‑fan stond Dagboek van een misdaaddokter al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Het beroep van wetsdokter fascineert me enorm, dus ik was heel benieuwd om via dit boek in Diona’s wereld te duiken.

Het boek is geschreven in dagboekvorm en neemt je stap voor stap mee doorheen Diona’s loopbaan: van haar eerste dagen als stagiair en beginnende misdaaddokter tot de grote, zware en soms hartverscheurende zaken die haar carrière hebben gevormd.

Wat ik het meest waardeerde, is hoeveel je bijleert. Er bestaat vaak de misvatting dat misdaaddokters enkel moordslachtoffers onderzoeken, maar dat klopt helemaal niet. Diona schrijft open en helder over onderzoeken na verkeersongevallen, slachtoffers van seksueel geweld en misbruik, maar ook over zelfdodingen en huiselijk geweld bij kinderen. Ze beschrijft heel pakkend hoe ze enerzijds zo objectief mogelijk de verwondingen moet vastleggen, maar anderzijds nooit vergeet dat er een mens voor haar ligt - iemand met een leven, een verhaal en nabestaanden.

Dit non-fictieboek biedt een toegankelijke, eerlijke en bijzonder boeiende inkijk in de wereld van een wetsdokter. Een aanrader voor elke true crime‑liefhebber of voor wie simpelweg meer wil leren over dit intrigerende beroep.

Nogmaals dank voor het mooie recensie-exemplaar Uitgeverij Lannoo!

Meer recensies van the.belgian.bookworm