Heel mooie fantasy met een spannend einde!
In deze prachtige fantasy volgen we Saelin, die samen met haar vriend Ferian in Vallimea, Aralem woont. Wanneer de lang verdwenen magie Elementa plots terugkeert bij een deel van de bevolking, breekt er chaos uit. Het vijandige rijk Aidokan begint massaal jongeren met Elementa uit Aralem te ontvoeren, en daar zit ook Ferian bij. Saelin is vastbesloten hem te redden en sluit zich aan bij een reddingsmissie. Tijdens die missie ontmoet ze Savea, een gifmaker die in Endorras werkt voor Aidokan en koningin Kalthea. Om de geheimen van hun koninkrijken én van hun eigen verleden te ontrafelen, moet Saelin leren Savea te vertrouwen…
💭 Ik heb zo genoten van dit verhaal. Jade heeft een prachtige, levendige wereld neergezet, heel visueel en makkelijk voor je verbeelding. Het verschil tussen Aralem en Aidokan is duidelijk en logisch opgebouwd, waardoor je nooit het gevoel hebt dat je de draad kwijt bent. Dat vond ik echt top.
De band tussen Saelin en Ferian vond ik heerlijk om te lezen. Het is zo verfrissend om eens een koppel te volgen dat al lang samen is. Hun liefde, vertrouwen en vriendschap voelen zó oprecht dat ik meteen een connectie met hen had.
Ik had graag nog iets meer willen ontdekken over de Elementa zelf, gewoon omdat mijn nieuwsgierigheid geprikkeld werd. En ik moest even schakelen toen Savea’s POV erbij kwam. Het werd snel duidelijk waarom haar verhaallijn belangrijk was, maar ik had haar liever ook in de ik‑vorm gelezen zoals Saelin’s hoofdstukken. De combinatie van vertelvormen was even wennen, maar stoorde uiteindelijk niet.
Ondanks dat kleine puntje ben ik absoluut fan van het verhaal en de plot. Alles bouwt mooi op, je leert de personages echt kennen en je krijgt een band met bijna iedereen (behalve Nera - hate her!). Het einde laat je super nieuwsgierig achter en je wil meteen weten hoe het verder gaat. Jade is helemaal geslaagd met haar opzet, ik wil NU verder lezen!
Dankjewel Hamley Books voor het recensie-exemplaar van dit mooie verhaal!