Super leuk boek om meer avontuur in je werkleven te krijgen!
In Expeditie Werk laat Brigitte Ars je ontdekken hoe je van je (werk)leven opnieuw een spannend avontuur maakt. Voor mij was het leuk om door de tips en info mijn eigen ‘avontuurlijke groeimindset’ te vinden. Je hoeft niet van job te veranderen om weer beweging, nieuwsgierigheid en plezier te voelen, soms moet je gewoon anders kijken. 🏔️
Het deed deugd om nog eens non-fictie te lezen en tegelijk zoveel bij te leren. Wat neem ik mee uit dit boek?
⚡️ coddiwompelen: doelgericht op weg gaan naar een nog onbekende bestemming. Starten vanuit vertrouwen, richting en nieuwsgierigheid
⚡️ ik ben een zingevingbouwer: waarom doe ik dit, en voor wie
⚡️ ik wil werk dat klopt met wie ik ben en dat iets bijdraagt
⚡️ volg het witte konijn en durf het onbekende toelaten
⚡️ speel, denk en doe buiten de lijntjes
⚡️ kom uit je comfortgrot en zoek je soul goal
⚡️ staande vergaderingen voor helderheid en actie (love deze tip, waarom doen we dit niet allemaal!)
Doorheen het boek vind je ook heel wat kampvuurvragen: kleine reflectiemomenten die je echt doen stilstaan. Voor mij waren ze precies wat ik soms nodig heb om uit die werk-sleur te breken en even dieper na te denken over de why’s. 🔥
Daarnaast deelt Brigitte veel voorbeelden van mensen die haar technieken toepasten en zo groeiden in hun job. Dat vond ik zó waardevol. Theorie is fijn, maar verhalen van echte mensen blijven toch het meest hangen.
Mijn favoriete quotes
💌 “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.” - Pippi Langkous
💌 “And the end of all our exploring will be to arrive where we started, and know the place for the first time.” - T.S. Eliot
Dit superinteressante boek mocht ik lezen voor L&M Books en Uitgeverij Cargo, dankjewel! Expeditie Werk is zo’n boek dat ik zeker nog uit de kast zal halen tijdens een werkdipje of wanneer ik weer wat avontuur nodig heb. 🎉