Prachtig waargebeurd verhaal van een groot avontuur!
Ik mocht van Lian en André hun tweede boek ‘De lengte van een schaduw’ lezen. Het is een waargebeurd verhaal waarin ze samen de Pacific Northwest Trail afleggen: een tocht van 1.900 km, van het Glacier National Park in Montana tot Cape Alava in Olympic National Park in Washington. Het boek is geschreven in dagboekvorm, met afwisselende hoofdstukken van Lian en André over hun leven onderweg.💭 Ik ben door dit boek gevlogen. De korte hoofdstukken in dagboekstijl lezen zó vlot dat je het gevoel hebt dat je zelf mee op pad bent. Je ziet en voelt de tocht soms bijna mee. Het verhaal opent prachtig met een ode aan Roos, die tijdens de wandeling vaak aanwezig is en Lian en André kracht geeft wanneer het moeilijk wordt of wanneer ze even de weg kwijt zijn. Ik vond het bijzonder hoe tastbaar die emoties werden - en hoe mooi Roos haar plek krijgt in het verhaal, zelfs op de cover.Je leert onderweg ook alle mensen kennen die ze ontmoeten: andere hikers, maar ook onbekenden die hen uit pure goedheid helpen. In een wereld waar dat niet altijd vanzelfsprekend is, heb ik echt genoten van de oprechte vriendschappen die ontstaan. De moeilijke momenten - pech, blessures, maar ook heel herkenbare relatie-uitdagingen - zorgen voor een eerlijk contrast en maken het verhaal des te echter.Persoonlijk had ik graag nog iets meer beschrijvingen van de omgeving gehad. Hiken en trails zijn niet mijn leefwereld, maar ik hou wél van de schoonheid van ongerepte natuur. Af en toe wordt er stilgestaan bij mooie landschappen, vogels, beren en zelfs een poema, maar soms miste ik net dat tikkeltje extra natuurbeleving. Misschien heb ik gewoon meer beelden nodig om het helemaal voor me te zien. Maar los daarvan heb ik enorm genoten van Lian en André hun verhaal.Vooral de vriendschap, de menselijkheid en de oprechtheid die naar boven komen wanneer je met weinig middelen onderweg bent en op elkaar én de natuur moet vertrouwen, zullen me bijblijven. Dankjewel voor dit mooie exemplaar, Lian en André, en geniet van de release van jullie verhaal.