Eene prachtig begripvol boek
Een mooi verhaal over autisme uit jet perspectief van een volwassene. Ik vond dit een mooie kijk op het verhaal. Je krijgt echt mee welke moeilijkheden autisme met zich meebrengt en hoe dit voelt voor iemand die geen autisme heeft.
Ik moet wel zeggen dat ik het zelf niet zozeer als kinderboek zou bestempelen. Het is wel laagdrempelig geschreven en daardoor zeker geschikt voor kinderen, maar ik weet niet of het boek ze aanspreekt. Het is niet echt een spannend verhaal en er gebeurt niet zoveel. Wel is dat wat er gebeurt boeiend en interessant, vooral voor kinderen die zich erin herkennen. Wel vind ik dat het erg raar is dat ze pas op het einde die envelop openmaakt. Alsof dat niet belangrijk genoeg is.
Ik heb zelf een leerling met autisme in de groep en hij leest dit boek nu ook. Hij vind hem erg interessant en herkent zichzelf er ook in. Dus het neerzetten van een autistich kind is gelukt! Het is ook een mooi boek om in de klas te zetten om begrip te creëren over autisme.