Uitstekend tweede deel

sietske.reads 06 oktober 2020
Evie Cormac is een meisje wat beschermd wordt door de overheid. De enige manier om haar te beschermen en veilig te houden is haar identiteit geheim te houden. Forensisch psycholoog Cyrus Haven heeft een band met Evie en probeert erachter te komen wie ze precies is en wat er met haar is gebeurd. Maar hierdoor brengt hij Evie en zichzelf in gevaar sinds er mensen op zoek zijn naar Evie en niet stoppen totdat zij dood is.

Meisje zonder leugens geschreven door Michael Robothamis het 2e deel van de Evie Cormac serie. In dit deel volgen we psycholoog Cyrus die erachter wil komen wat er met Evie is gebeurd en tegelijk is hij bezig met een zaak over een vermoorde politieagent die wellichts iets ontdekt zou kunnen hebben wat te maken heeft met Evie. Daarnaast volgen we ook het perspectief van Evie, het meisje die weet wanneer je liegt. Ze zit opgesloten in een instelling waar ze veilig zou zijn, maar is ze dat daar wel? In tegenstellig tot het vorige deel, meisje zonder verleden, wordt er in dit deel meer verteld over Evie en de gebeurtenissen die ze heeft mee gemaakt. Langzaamaan kom je dingen te weten over het verleden van Evie en wie ze eigenlijk is. Deze dingen worden verteld in Evie haar perspectief. Wanneer Cyrus in de zaak stort van de vermoorde politieagent en tegelijk wil weten wat er met Evie is gebeurd, brengt hij niet alleen zichzelf in gevaar maar ook Evie. Er zijn mensen opzoek naar Evie die niet stoppen totdat zij dood is. Want Evie kan wellicht veel schade brengen als de waarheid aan het licht komt.

De schrijfstijl van Michael Robotham leest vlot en fijn weg. Door het hele verhaal heen wordt je aandacht vastgehouden doordat er verschillende dingen gebeuren en dat er meer dingen bekend wordt gemaakt over Evie. Evie is een interessant personage om over te lezen. Evie is een mysterieus personage wat het verhaal interessant maakt. Het plot is goed uitgewerkt en door het verhaal heen heb weinig tot geen vermoedde wie de mensen zijn die achter Evie aan zitten. Af en toe had ik een kleine vermoedde en dit bleek aan het einde ook zo te zijn maar dat maakt het verhaal er niet minder goed om. Meisje zonder leugens is een uitstekende thriller die je aan één stuk door wilt lezen.

Meer recensies van sietske.reads